Urządzenia i Akcesoria
Pasta Kari Hijau Thailand
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
1 jar
Składniki
-
ketumbar segar akar saja10 g
-
bawang merah50 g
-
siung bawang putih30 g
-
lengkuas segar15 g
-
biji ketumbar disangrai2 sdt
-
biji jinten putih disangrai2 sdt
-
biji lada putih½ sdt
-
cabai hijau segar biji dibuang15
-
garam1 sdt
-
daun basil Thailand daun saja2 tangkai
-
serai segar bagian putih saja3 batang
-
jeruk purut kulit (zest) saja, cincang halus2 sdt
-
terasi1 sdt
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 jar
Sód
2401 mg
Białko
19 g
Kalorie
1745 kJ /
417 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
16 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
95 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Bumbu Khas Asia
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Steak Sauce
Brak ocen
Sambal Petis
25 min
Sambal Ijo
20 min
Sambal Kacang Mede
25 min
Sambal Dadak
10 min
Sambal Cibiuk
10 min
Sambal Asam Udeung Aceh
10 min
Sambal Kecap
10 min
Selai Kacang
5 min
Saus Béchamel Keju (TM6 - 1100 g)
Brak ocen
Saus Béchamel Keju (TM6 - 600 g)
15 min
Saus Choron (Béarnaise Tomat)
20 min