Urządzenia i Akcesoria
Pasta Kari Thailand Massaman
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
1 jar
Składniki
-
biji lada hitam¼ sdm
-
biji jinten putih¼ sdm
-
biji ketumbar1 sdm
-
kapulaga hijau4
-
cengkeh4
-
kayu manis (panjang 5 cm), potong bagi 31 batang
-
cabai kering biji dibuang6
-
air50 g
-
siung bawang putih50 g
-
bawang merah60 g
-
lengkuas segar iris-iris (0.5 cm)15 g
-
serai segar bagian putih saja1 batang
-
terasi10 g
-
minyak goreng80 g
-
garam batu10 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 jar
Sód
4030 mg
Białko
20 g
Kalorie
4883 kJ /
1167 kcal
Tłuszcz
90 g
Błonnik
29 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
89 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Bumbu Khas Asia
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Steak Sauce
Brak ocen
Sambal Petis
25 min
Sambal Ijo
20 min
Sambal Kacang Mede
25 min
Sambal Dadak
10 min
Sambal Cibiuk
10 min
Sambal Asam Udeung Aceh
10 min
Sambal Kecap
10 min
Selai Kacang
5 min
Saus Béchamel Keju (TM6 - 1100 g)
Brak ocen
Saus Béchamel Keju (TM6 - 600 g)
15 min
Saus Choron (Béarnaise Tomat)
20 min