Saus Daging Jamur
TM6

Saus Daging Jamur

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 100 g jamur shitake kering, direndam hingga lunak
  • 10 siung bawang putih
  • 150 g bawang merah
  • 5 cabai merah segar, biji dibuang
  • 1000 g samcan daging babi, tanpa kulit, iris tipis-tipis (0.5 cm)
  • 80 g tauco
  • 20 g kecap ikan
  • 30 g saus tiram
  • 30 g kecap hitam
  • 20 g kecap asin
  • 30 g gula cokelat
  • 20 g kaldu jamur
  • 30 g minyak goreng

Wartości odżywcze
na 1 jar
Kalorie
1477 kJ / 353 kcal
Białko
41 g
Węglowodany
40 g
Tłuszcz
50 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Błonnik
5 g
Sód
2018 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy