Pasta Kari Merah Thailand

Pasta Kari Merah Thailand

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
1 jar

Składniki

  • air
    50 g
  • cabai kering biji dibuang
    8
  • biji lada putih
    3 sdt
  • biji jinten putih
    ½ sdt
  • biji ketumbar
    ½ sdt
  • siung bawang putih
    15
  • bawang merah
    60 g
  • ketumbar segar akar saja
    4 tangkai
  • serai segar bagian putih saja
    2 batang
  • lengkuas segar
    20 g
  • jeruk purut kulit (zest) saja
    ½
  • terasi
    10 g
  • garam
    10 g
  • minyak goreng
    80 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 jar

Sód 4047 mg
Białko 24 g
Kalorie 5263 kJ / 1258 kcal
Tłuszcz 92 g
Błonnik 36 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 105 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie