Urządzenia i Akcesoria
Pasta Kari Merah Thailand
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
1 jar
Składniki
-
air50 g
-
cabai kering biji dibuang8
-
biji lada putih3 sdt
-
biji jinten putih½ sdt
-
biji ketumbar½ sdt
-
siung bawang putih15
-
bawang merah60 g
-
ketumbar segar akar saja4 tangkai
-
serai segar bagian putih saja2 batang
-
lengkuas segar20 g
-
jeruk purut kulit (zest) saja½
-
terasi10 g
-
garam10 g
-
minyak goreng80 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 jar
Sód
4047 mg
Białko
24 g
Kalorie
5263 kJ /
1258 kcal
Tłuszcz
92 g
Błonnik
36 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
105 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Bumbu Khas Asia
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Steak Sauce
Brak ocen
Sambal Petis
25 min
Sambal Ijo
20 min
Sambal Kacang Mede
25 min
Sambal Dadak
10 min
Sambal Cibiuk
10 min
Sambal Asam Udeung Aceh
10 min
Sambal Kecap
10 min
Selai Kacang
5 min
Saus Béchamel Keju (TM6 - 1100 g)
Brak ocen
Saus Béchamel Keju (TM6 - 600 g)
15 min
Saus Choron (Béarnaise Tomat)
20 min