Pasta Tom Yum

Pasta Tom Yum

5.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
3 jar

Składniki

  • cabai merah besar potong bagi dua, biji dibuang
    15
  • siung bawang putih (lihat tips)
    5
  • daun jeruk purut tulang daun dibuang
    15
  • jahe segar iris-iris (0.5 cm)
    50 g
  • lengkuas segar
    40 g
  • serai segar bagian putih saja
    2 batang
  • bawang merah
    150 g
  • gula tebu mentah
    3 sdm
  • terasi (opcjonalnie)
    20 g
  • ketumbar segar termasuk akar
    20 g
  • kecombrang kuncup saja
    2
  • cabai kering biji dibuang (lihat tips), direndam hingga lunak
    15
  • minyak goreng
    50 g
  • kecap ikan
    2 sdm
  • sari jeruk nipis
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 jar

Sód 353 mg
Białko 5 g
Kalorie 770 kJ / 184 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie