Urządzenia i Akcesoria
Moong Dhall (Dhall Kacang Hijau)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
6 porsi
Składniki
-
siung bawang putih20 g
-
cabai hijau segar biji dibuang2
-
jahe segar potong dadu2 cm
-
minyak zaitun50 g
-
ketumbar bubuk1 ½ sdt penuh
-
jinten putih bubuk1 ½ sdt penuh
-
adas bubuk½ sdt penuh
-
kunyit bubuk¼ sdt penuh
-
garam masala½ sdt penuh
-
kacang hijau kupas (moong dal) direndam semalaman dan ditiriskan150 g
-
tomat potong bagi empat200 g
-
air350 g
-
wortel iris-iris (1 cm)100 g
-
bawang bombai (berkisar 1 bawang bombai), iris-iris80 g
-
santan50 g
-
garam sesuai selera2 sdt penuh
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsi
Białko
7 g
Kalorie
1104 kJ /
264 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Let's Go Mamak
11 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Sayur Lodeh
45 min
Pasta Ragout Sayur
Brak ocen
Pasta dengan Sayuran
Brak ocen
Sup Kacang Tolo dengan Sayuran
Brak ocen
Tumis Tahu dan Jamur
25 min
Tumis Kembang Tahu dan Goji Berry
20 min
Telur Orak-Arik dengan Bawang Bombai
25 min
Tumis Jamur Kuping dan Nanas
Brak ocen
Tumis Pepaya Muda
Brak ocen
Buddha bowl with lentil falafel and pomegranate
Brak ocen
Sweet and Sour Tofu Bowl
1 godz. 50 min
Couscous tahini bowl
Brak ocen