Sambar

Sambar

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porsi

Składniki

  • siung bawang putih
    30 g
  • bawang merah
    50 g
  • cabai kering direndam dan biji dibuang, potong sepanjang 4 cm
    5
  • minyak goreng
    50 g
  • sambar powder (sambar masala)
    1 sdt penuh
  • ketumbar bubuk
    1 sdt penuh
  • garam masala
    1 sdt penuh
  • biji mustar
    ½ sdt penuh
  • jinten putih bubuk
    1 sdt penuh
  • daun kari segar
    5
  • pasta asam jawa
    2 sdt
  • asafoetida
    ¼ sdt penuh
  • toor dal (kacang gude) direndam selama 6 jam, ditiriskan
    180 g
  • tomat (berkisar 3 tomat), potong wedges
    330 g
  • air
    350 g
  • wortel iris tipis-tipis
    50 g
  • kentang potong dadu (1 cm)
    150 g
  • terong potong strip tebal
    130 g
  • kuntum kembang kol
    120 g
  • garam sesuai selera
    1 sdt

Wartości odżywcze na 1 porsi

Kalorie 255 kcal / 1068 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie