Mi Goreng Mamak

Mi Goreng Mamak

4.8 9 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
6 porsi

Składniki

  • siung bawang putih
    6
  • bawang merah (berkisar 6 bawang merah)
    85 g
  • minyak goreng
    30 g
  • cabai merah segar potong kecil-kecil
    2
  • bawang bombai potong kecil-kecil
    90 g
  • fillet dada ayam (opcjonalnie) dengan kulit, potong kecil-kecil (2-3 cm)
    100 g
  • mi kuning suhu ruang
    500 g
  • kecap hitam
    30 g
  • saus cabai
    20 g
  • kaldu ayam bubuk homemade atau instan, sesuai selera
    2 sdt
  • udang utuh dibersihkan dan kulitnya dibuang
    300 g
  • air
    150 g
  • lokio segar potong sepanjang 3 cm
    50 g
  • taoge segar dibilas dengan air dan ditiriskan
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porsi

Kalorie 288 kcal / 1204 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie