Kødboller i tomatsauce med ris

Kødboller i tomatsauce med ris

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portioner

Składniki

Kødbollefars
  • brød skåret i mindre stykker
    40 g
  • mælk
    100 g
  • parmesanost skåret i mindre stykker (2-3 cm)
    40 g
  • persille, frisk kan undlades
    3 kviste
  • fed hvidløg
    1
  • kalkun, hakket
    200 g
  • svinekød, hakket
    200 g
  • æg
    2
  • oregano, tørret (opcjonalnie)
    ½ tsk
  • salt
    ½ tsk
  • sort peber, stødt
    2 knivspidser
Tomatsauce og dampning af kødboller
  • selleri skåret i mindre stykker
    20 g
  • gulerødder skåret i mindre stykker
    70 g
  • rød chili, tørret (opcjonalnie)
    1 tsk
  • løg skåret i mindre stykker
    90 g
  • olivenolie til at smøre med
    40 g
  • hakkede tomater
    400 g
  • vand
    100 g
  • basilikumblade
    5
  • salt
    ½ tsk
  • sort peber, stødt
    1 knivspids
Dampet ris
  • vand
    1000 g
  • salt
    1 tsk
  • olivenolie
    20 g
  • ris, basmati
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 710.8 kcal / 2973.8 kJ
Białko 31.8 g
Tłuszcz 39.8 g
Węglowodany 57.5 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Sód 1530.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie