Urządzenia i Akcesoria
Mi Godog Jawa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
3 porsi
Składniki
-
siung bawang putih20 g
-
bawang merah60 g
-
kemiri20 g
-
lada putih bubuk¼ sdt
-
minyak sayur40 g
-
telur dikocok lepas2
-
bakso (lihat tips)100 g
-
kol potong kecil-kecil (4 cm)80 g
-
chaisim (sawi hijau) potong kecil-kecil (4 cm)70 g
-
cabai rawit diiris diagonal5
-
tomat potong wedges120 g
-
daun bawang diiris diagonal2 batang
-
air400 g
-
mi kuning basah250 g
-
kecap manis1 sdm
-
garam2 sdt
-
kaldu ayam bubuk1 sdt
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsi
Sód
1586 mg
Białko
27 g
Kalorie
2320 kJ /
555 kcal
Tłuszcz
35 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bubur Ayam dengan Telur Pitan (Chicken Porridge with Century Egg)
30 min
Sup Sayur Kuning
50 min
Creamy Penne Salmon
25 min
Tumis Domba dengan Sohun
20 min
Laksam (Mi Gulung khas Malaysia)
2 godz. 25 min
Pulut Pagi
4 godz. 40 min
Lo Mai Kai (Ketan Kukus Daun Teratai)
1 godz. 35 min
Pasta Ragout Sayur
Brak ocen
Pasta dengan Sayuran
Brak ocen
Nasi Ham Pakchoy
Brak ocen
Bubur Vegetarian
35 min
Bubur Sapi dan Jagung
35 min