Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
咖啡奶酥外皮
- 2 茶匙 即溶咖啡粉
- 1 ½ 茶匙 熱水
- 40 克 奶油, 切塊,置於室溫軟化
- 100 克 細砂糖
- 70 克 中筋麵粉
- 15 克 奶粉
- 1 顆 蛋
奶酥内餡
- 50 克 奶油, 切塊,置於室溫軟化
- 40 克 冰糖粉
- 50 克 奶粉
- 1 小撮 鹽
-
20
克 蛋液
lub 20 克 鮮奶油
麵糰
- 120 克 牛奶
- 30 克 細砂糖
- ½ 茶匙 乾酵母粉
- 240 克 高筋麵粉
- 10 克 低筋麵粉
- ¼ 茶匙 鹽
- 1 顆 蛋
- 25 克 奶油, 置於室溫軟化
- Wartości odżywcze
- na 1 塊
- Kalorie
- 1783 kJ / 426 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Błonnik
- 0.4 g