Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramel Sauce
-
9
oz sugar
lub 9 oz brown sugar - 7 ½ oz heavy whipping cream, divided
- 36 oz water, divided
- 1 tsp lemon juice
- 1 oz unsalted butter, cold, in one cube (approx. 1 in. x 1 in.)
- 1 tbsp vinegar
Tart Base
- 9 oz all-purpose flour, plus extra to dust
- 5 oz unsalted butter, chilled, cut into pieces
- 3 ½ oz sugar
- 1 large egg
Vanilla Whipped Cream
- 1 ½ oz sugar
- 1 vanilla bean pod, seeds only
- 10 ½ oz heavy whipping cream, chilled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1869 kJ / 446 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 22 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eggnog Snickerdoodles
1 Std.
Cream Puffs (Profiteroles) with Vanilla Ice Cream and Chocolate Sauce
2h 15min
Classic Chocolate Fudge
3 Std. 10 Min
Strawberry White Chocolate Cheesecake
6h 30min
King Cake
4 Std. 45 Min
Baked Brie Bites with Chili and Raspberry Dips
2h 15min
Caramel Peach Kringle
2h 55min
Chocolate Ganache Tart with Caramel
1h 40min
Classic Quiche Lorraine
2h 45min
Sea Salt Caramel Cookies
24h 50min
Eton Mess Parfait with Berry Sauce
9h
Cream Puff Pastry (Choux Pastry)
2h