Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
蛋糕體
- 5 顆 蛋
- 140 克 糖
- 380 克 中筋麵粉
- 1 包 香草糖 (約8克)
- 20 克 泡打粉
- 230 克 牛奶
- 200 克 葵花油
- ½ 顆 檸檬皮屑
糖霜
- 450 克 奶油乳酪
- 75 克 原味優格
- 120 克 糖
- ½ 顆 檸檬皮屑
- 15 克 新鮮檸檬汁
巧克力淋醬
- 100 克 黑巧克力 ,切塊
- 10 克 葵花油
- 35 塊 杏桃, 罐頭 (半圓形),瀝乾(淨重約480克)
- 50 克 杏仁片
- 70 粒 硬質糖果 (食用眼睛糖珠) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 塊
- Kalorie
- 875.5 kJ / 209.3 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 88.5 mg