Wersje kompatybilne
Zwarte rijstpizza met courgetteroom, gebakken garnalen en kwark
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zwarte rijst pizzadeeg
- 100 g zwarte rijst
- 100 g broodbloem
- 130 g water
- 4 - 5 g verse gist
- ½ tl suiker
- extra vergine olijfolie, om in te vetten
- 1 tl zout
Courgetteroom
- 20 g uien
- 25 g extra vergine olijfolie
- 250 g courgettes, in stukken (2-3 cm)
- 2 verse basilicumbladeren
-
1
tl groentebouillonpasta
lub 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
Gebakken garnalen
- 1 teentje knoflook
- 20 g extra vergine olijfolie
- 100 g gepelde rauwe garnalen
- ½ tl currypoeder
- 1 snuifje zout
Topping
- extra vergine olijfolie, om in te vetten
- 80 g kwark
- 1 snuifje gedroogde pepervlokken
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 1430 kJ / 341.8 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 41.8 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 148.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry-wortelbrood
1h 5min
Gele paprika shakshuka met avocado
25 min
Rode bietensalade op volkoren toast met halloumi
Brak ocen
Fruitkroon
Brak ocen
Zonnige groentetaart
Brak ocen
Amandelbretzels
Brak ocen
Ingemaakte citroenen
Brak ocen
Gazpacho
1 godz. 15 min
Havertaart
Brak ocen
Tomatenmannetjes
Brak ocen
Vegetarische chili
1h 5min
Piadina uit Emilia Romagna
15 min