Zwarte rijstpizza met courgetteroom, gebakken garnalen en kwark
TM6 TM5 TM31

Zwarte rijstpizza met courgetteroom, gebakken garnalen en kwark

(Brak ocen)

Składniki

Zwarte rijst pizzadeeg

  • 100 g zwarte rijst
  • 100 g broodbloem
  • 130 g water
  • 4 - 5 g verse gist
  • ½ tl suiker
  • extra vergine olijfolie, om in te vetten
  • 1 tl zout

Courgetteroom

  • 20 g uien
  • 25 g extra vergine olijfolie
  • 250 g courgettes, in stukken (2-3 cm)
  • 2 verse basilicumbladeren
  • 1 tl groentebouillonpasta
    lub 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)

Gebakken garnalen

  • 1 teentje knoflook
  • 20 g extra vergine olijfolie
  • 100 g gepelde rauwe garnalen
  • ½ tl currypoeder
  • 1 snuifje zout

Topping

  • extra vergine olijfolie, om in te vetten
  • 80 g kwark
  • 1 snuifje gedroogde pepervlokken

Wartości odżywcze
na 1 stuk
Kalorie
1430 kJ / 341.8 kcal
Białko
13.5 g
Węglowodany
41.8 g
Tłuszcz
13.8 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Błonnik
2.8 g
Sód
148.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy