Wersje kompatybilne
Zwarte rijstpizza met courgetteroom, gebakken garnalen en kwark
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zwarte rijst pizzadeeg
- 100 g zwarte rijst
- 100 g broodbloem
- 130 g water
- 4 - 5 g verse gist
- ½ tl suiker
- extra vergine olijfolie, om in te vetten
- 1 tl zout
Courgetteroom
- 20 g uien
- 25 g extra vergine olijfolie
- 250 g courgettes, in stukken (2-3 cm)
- 2 verse basilicumbladeren
-
1
tl groentebouillonpasta
lub 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
Gebakken garnalen
- 1 teentje knoflook
- 20 g extra vergine olijfolie
- 100 g gepelde rauwe garnalen
- ½ tl currypoeder
- 1 snuifje zout
Topping
- extra vergine olijfolie, om in te vetten
- 80 g kwark
- 1 snuifje gedroogde pepervlokken
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 1430 kJ / 341.8 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 41.8 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 148.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Parmezaan op plantaardige basis
5 min
Rabarbertaart
55min
MENU - Champignon-aardappelsoep, gevuld kalfsvlees met oven-aardappelen en pastinaak, mandarijn-tiramisu
Brak ocen
Geroosterde porchetta met peren en uien
12h
Beef Wellington
10 godz. 10 min
Gegrilde octopus met aardappelen
2 Std. 45 Min
Mangochutney
1h 20 min
Gegrilde kaas met champignons
Brak ocen
Glühwein
15min
Spaghetti muffins
55min
Kippenborstfilet met topping van courgette
50min
Quinoapuddings met frambozensaus
Brak ocen