Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Het deeg (de dag ervoor)
- 200 g water
- 3 g verse gist
-
200
g tarwebloem (zie tip)
lub 200 g manitoba bloem (zie tip)
Het deeg (de dag zelf)
- 120 g koud water
-
200
g tarwebloem
lub 200 g manitoba bloem - 20 g extra vergine olijfolie, om in te vetten
- 1 tl vloeibaar moutextract (opcjonalnie)
- 8 g zout
-
150
g buffelmozzarella, in schijfjes
lub 150 g mozzarella, in schijfjes
Topping
- 1 teentje knoflook
- 20 g extra vergine olijfolie
- 200 g courgettes, in blokjes (2 cm)
- 1 - 2 snuifjes zout
- 200 g kerstomaten, gehalveerd
- 50 g Parmezaanse kaas
- 3 - 4 verse basilicumbladeren
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 2560.3 kJ / 611.5 kcal
- Białko
- 22.3 g
- Węglowodany
- 74.8 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 1060.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bosbessenaperitief en garnalencanapés
Brak ocen
Duitse brunch
1h 15min
Wintergroente en rundvlees cholent
4 Std. 30 Min
Ingemaakte citroenen
Brak ocen
Levercake
Brak ocen
Gefermenteerde rode uien
96 godz.
Karamel parfait
Brak ocen
Boeuf bourguignon en warme Engelse citroenpudding met citroenstroop
Brak ocen
Skelethoofden
5 Std.
Gevulde brioche met varkensvlees, snijbiet, venkel en kaas
5 Std.
Tajine van lam met abrikozen en honing
1h 30min
Taartje met chocolade-praliné
Brak ocen