Batbout (Marokkanisches Grießbrot aus der Pfanne)
TM6 TM5

Batbout (Marokkanisches Grießbrot aus der Pfanne)

4.3 (146 ocen)

Składniki

  • 300 g Wasser
  • ½ Würfel Hefe (20 g)
  • 450 g Mehl
  • 1 TL Backpulver
  • 200 g Hartweizengrieß und etwas mehr zum Ausstreuen
  • 1 TL Zucker
  • 2 TL Salz
  • Öl zum Bestreichen

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
2664 kJ / 637 kcal
Białko
21 g
Węglowodany
133 g
Tłuszcz
3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
10.6 g
Sód
1170 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy