![Batbout (Marokkanisches Grießbrot aus der Pfanne) Batbout (Marokkanisches Grießbrot aus der Pfanne)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/162bca1bf11422efc0825b027e588a08/Derivates/8fd3a2267148bcf178d93e3742af11a1e46e8d7c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 450 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 200 g Hartweizengrieß und etwas mehr zum Ausstreuen
- 1 TL Zucker
- 2 TL Salz
- Öl zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2664 kJ / 637 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 133 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 10.6 g
- Sód
- 1170 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote-Linsen-Bulgur-Suppe
1h 10min
Orientalische Waffeln
30min
Marokkanische Harira
1 Std.
Orientalische Veggie-Patties
1 Std. 35 Min
Boba Cheesecake
6h 45min
Kartoffelwaffeln mit Tofucreme
1 Std.
Tomaten-Reis-Bällchen
40min
Rote-Linsen-Bällchen mit Joghurt und Chilibutter
45min
Zaalouk (Auberginen-Salat)
50min
Poğaça - türkische Teigtaschen
2 godz. 40 min
Softe Frühstücksbrötchen
1h 45min
Pfannenbrot
1h 5min