Urządzenia i Akcesoria
Batbout (Marokkanisches Grießbrot aus der Pfanne)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Stück
Składniki
-
Wasser300 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Mehl450 g
-
Backpulver1 TL
-
Hartweizengrieß und etwas mehr zum Ausstreuen200 g
-
Zucker1 TL
-
Salz2 TL
-
Öl zum Bestreichen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
1170 mg
Białko
21 g
Kalorie
2664 kJ /
637 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
10.6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
133 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2022
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Softe Frühstücksbrötchen
1 godz. 45 min
Za´atar-Brot
1 godz. 40 min
Hartweizen-Focaccia
7 godz.
Vollkorn-Fladenbrot
2 godz. 30 min
Turrón
2 godz. 30 min
Ma'amoul
1 godz. 30 min
Gefüllte Parathas
1 godz. 20 min
Sfenj - marokkanische Donuts
2 godz. 45 min
Orient-Fladenbrote
1 godz.
Glasgow - Kräuter-Crumpets mit Pfefferbutter
1 godz.
Rote-Linsen-Bällchen mit Joghurt und Chilibutter
45 min
Pfannenbrot
1 godz. 5 min