Batbout (Marokkanisches Grießbrot aus der Pfanne)

Batbout (Marokkanisches Grießbrot aus der Pfanne)

4.3 169 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Stück

Składniki

  • Wasser
    300 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Mehl
    450 g
  • Backpulver
    1 TL
  • Hartweizengrieß und etwas mehr zum Ausstreuen
    200 g
  • Zucker
    1 TL
  • Salz
    2 TL
  • Öl zum Bestreichen

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 637 kcal / 2664 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 133 g
Błonnik 10.6 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 1170 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...