Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 450 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 200 g Hartweizengrieß und etwas mehr zum Ausstreuen
- 1 TL Zucker
- 2 TL Salz
- Öl zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2664 kJ / 637 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 133 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 10.6 g
- Sód
- 1170 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Softes Sandwichbrot
3 Std. 30 Min
Orientalische Waffeln
30 Min
Za´atar-Brot
1 Std. 40 Min
Gefüllte marokkanische Brote
2 Std. 45 Min
Parathas mit Blumenkohl gefüllt
45 Min
Persisches Fladenbrot mit Kräuter-Walnuss-Dip
2h 35min
Sfenj - marokkanische Donuts
2 Std. 45 Min
Fladenbrot-Päckchen mit Gurkensalat und Baba Ganoush
40 Min
Naan-Brote mit Zwiebeln und Kreuzkümmel
1 Std. 30 Min
Pfannenbrot
1h 5min
Poğaça - türkische Teigtaschen
2 godz. 40 min
Softe Frühstücksbrötchen
1h 45min