![Vollkorn-Fladenbrot Vollkorn-Fladenbrot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/73eb26b1-ddbd-4238-adc8-6bd23f7ef231/Derivates/b1f6659a-d168-4967-bdd8-d858335bd296.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
- 10 g Trockenhefe
- 1 TL Honig
- 150 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 350 g Weizen-Vollkornmehl
- 1 ¼ TL Salz
- 1 Eigelb
- 1 TL Schwarzkümmel-Samen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2209 kJ / 528 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 102 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Möhren-Mais-Buns
2h 30min
Vollkorn-Bananen-Brötchen
1 Std.
Pfeffer-Brötchen
2 Std.
Sesam-Stangen
1 Std.
Erdäpfelfladenbrote
12sa
Pane alla birra (Bier-Brot)
4 Std.
Batbout (Marokkanisches Grießbrot aus der Pfanne)
1 Std.
Würziges Fladenbrot
1j 40 menit
Körnerbrötchen mit Erdnüssen
3 Std. 40 Min
4-Korn-Minis
45min
Fladenbrot - Pide
1 Std. 50 Min
Baguettes auf die Schnelle
50min