Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g Kefir
- 80 g Zucker
- 5 g frische Hefe
- 500 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 30 g Öl
- 1 Ei
- ½ TL Zimt
- 1 Prise Salz
- 50 g Rosinen
- 1250 g Wasser
- 30 g Zitronensaft
- 1 Eigelb zum Bestreichen
- Hagelzucker zum Bestreuen
- Mandeln, gehobelt, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1169 kJ / 279 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 39 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Joghurt-Brioche-Röllchen
7h
Hafer-Kartoffel-Brot
2 Std. 30 Min
Osternest
2 Std.
Piroschki mit Möhren-Füllung
4h 10min
Pane alla birra (Bier-Brot)
4u.
Kreppel
1小时
St. Petersburg - Joschiki
2h 55min
Rosinenschnecken
2h 20 min
Pirog mit Weißkohl-Kräuter-Füllung
2 Std.
Apfel-Hefe-Küchlein (Racuchy z jabłkami)
50min
Oladji – kleine Buchweizenpfannkuchen
30min
Softe Frühstücksbrötchen
1 Std. 45 Min