Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 300 g Milch
- ½ Würfel Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt
- 500 g Zopfmehl
- 1 ¼ TL Salz
- 50 g Butter, in Stücken (2 cm)
Tauchen und Backen
- 2 l Wasser
- 4 EL Natron
- ½ EL Salz
- 1 TL Meersalz, grobkörnig
- 3 - 4 EL Kaffeerahm
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1698 kJ / 404 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 12 g