![炒茄子 炒茄子](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/03dd6318-d903-4e75-95a3-3ba66dd0e28b/Derivates/ae4db2bc-79c6-4cdc-837e-6207e5c5718e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 克 橄榄油
- 300 克 茄子 ,切块(每块2-3厘米)
- 1 - 2 小撮 盐 (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 一份食谱
- Kalorie
- 1019 kJ / 242.6 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 20.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 15 mg