Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- agua, para hervir
- 400 g de hojas de parra, enjuagadas y escurridas
- 100 g de arroz, remojado en agua fría por 1 hora
- 300 g de carne molida de res
- 50 g de aceite de oliva
- 1030 g de agua
- 2 cdita de sal
- 2 cdita de pimienta negra molida
- 1 cdita de concentrado de caldo de verduras en polvo
- 4 dientes de ajo, pelados
- 250 g de jugo de limón amarillo
- 5 g de hojas de hierbabuena fresca
- ½ cdita de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 349.7 kJ / 83.6 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 242.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ropa vieja en cocción lenta TM6
4 Std. 15 Min
Tahini
25min
Grilled-cheese sandwich y sopa de jitomate
25min
Pavlova con coulis de frambuesa, higos y granada
6 Std.
Pan árabe de comino
40min
Betabeles con alioli de cilantro
55 min
Pan pita
1 godz. 30 min
Aderezo de cilantro
5 min
Pan pita
1 godz. 40 min
Salsa verde cruda
5 min
Cerdo salteado con vegetales estilo Chino TM6
1h 20min
Mini pays de manzana
1 godz.