Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa para empanadas
- 375 g de harina de trigo y un poco más para trabajar
- 1 cdita de sal fina
- 70 g de manteca vegetal
- 180 g de agua tibia
Relleno
- 550 g de carne de res limpia, en cubos y semi congelada
- 90 g de aceitunas negras deshuesadas
- 110 g de pimiento rojo, sin tallo ni semillas
- 55 g de cebolla blanca
- 2 dientes de ajo, pelados
- 30 g de aceite de oliva
- 150 g de jitomate saladet, en cuartos
- 1 cda de salsa Inglesa
- ½ cdita de comino en polvo
- ¼ cdita de orégano seco
- ¾ cdita de sal fina
- ¼ cdita de pimienta negra molida
- 1 huevo batido, para barnizar
- Wartości odżywcze
- na 12 piezas
- Kalorie
- 14137 kJ / 3366 kcal
- Białko
- 165 g
- Węglowodany
- 313 g
- Tłuszcz
- 161 g
- Błonnik
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empanadas argentinas
1h 50 min.
Bollitos para la cena
1 Std. 40 Min
Ravioles de espinaca y requesón
40min
Hot cakes
40min
Empanadas argentinas
3 Std. 40 Min
Tortillas de harina caseras
1h
Pan a la parrilla (roosterkoek) con hamburguesas boerewors
1h 45min
Empanadas de picadillo
40min
Pollo con ajonjolí
40min
Alfajores
1h 30min
Alfajores Argentinos
1 Std. 10 Min
Pizza de Nápoles
1h