Bison Burger with Cheddar and Pickled Onions

Bison Burger with Cheddar and Pickled Onions

3.6 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
3 portions

Składniki

Bison Burgers
  • bison, freshly ground (see Tip)
    600 g
    600 g ground bison, store bought
  • garlic cloves peeled (approx. 2 large)
    8 g
  • onions in pieces
    75 g
  • egg
    1
  • beer golden Canadian beer or ale (see Tip)
    75 g
  • Worcestershire sauce
    1 ½ tsp
  • onion powder
    ½ tsp
  • garlic powder
    ½ tsp
  • dried red chili flakes
    ½ tsp
  • salt
    1 tsp
  • freshly ground black pepper to taste
  • strong cheddar cheese cut into 3 cubes
    135 g
Grilled Picked Onions
  • red onions peeled and trimmed
    150 g
  • apple cider vinegar
    120 g
  • sugar
    60 g
  • salt
    1 tsp
  • olive oil to grease
  • burger buns toasted, to serve
    3

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 674.7 kcal / 2823.1 kJ
Białko 62 g
Tłuszcz 22.3 g
Węglowodany 52.3 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 11.6 g
Sód 2213.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...