Risotto dengan keju parmesan

Risotto dengan keju parmesan

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porsi

Składniki

  • keju Parmesan potong kecil-kecil (3 cm)
    40 g
  • bawang merah (berkisar 30 g)
    1
  • mentega
    40 g
  • minyak zaitun ekstra virgin
    10 g
  • beras risotto (contoh: Carnaroli, Arborio), waktu memasak 14-15 menit (lihat tips)
    320 g
  • dry white wine
    60 g
  • air
    820 g
  • dadu kaldu (untuk 0.5 l) daging atau sayur
    1
    1 sdt penuh pasta kaldu, daging atau sayur
  • garam sesuai selera
    ½ - 1 sdt

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 9 g
Kalorie 1812 kJ / 433 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 1.8 g
Węglowodany 63 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie