Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Knedlík
- 20 gramů čerstvého droždí, (½ kostky)
- 150 gramů mléka
- 1 čajová lžička cukru
-
320
gramů hladké mouky
lub 320 gramů polohrubé mouky - 1 vejce
- 1 čajová lžička soli
- 1 rohlík, natrhaný na kousky
Maso a omáčka:
- 140 gramů cibule, napůl
- 3 stroužky česneku
- 70 gramů vepřového sádla
- 2 čajové lžičky červené papriky, sladké
- ½ čajové lžičky pálivé papriky
- 1000 gramů vody, plus extra na dolití
- 1 čajová lžička soli
- ¼ čajové lžičky pepře, černého, mletého
- 1 čajová lžička kmínu celého
- 1 čajová lžička majoránky, sušené
- 300 gramů vepřového masa, bez kosti, plec, na kostky
- 150 gramů vepřových jater, na kostky
- 150 gramů vepřového srdce, na kostky
- 50 gramů hladké mouky
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 3095 kJ / 739 kcal
- Białko
- 43.8 g
- Węglowodany
- 77.6 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Błonnik
- 5.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kuřecí játra v rajčatové omáčce
40 Min
Klasický maďarský guláš
1 Std. 45 Min
Hovězí guláš s knedlíky ze staršího pečiva
2 Std.
Kuře na paprice s těstovinami
45 Min
Vepřové řezy v hořčično-křenové marinádě
2 Std. 30 Min
Hovězí guláš s kulatými houskovými knedlíky
1 Std. 30 Min
Bramborový guláš s párkem
40 Min
Kotleta s hříbky a rýží
55 min
Gulášová polévka
1 Std. 5 Min
Španělské ptáčky s knedlíkem
1 Std. 40 Min
Dršťková polévka
1 Std.
Jemný segedínský guláš s knedlíkem
1 Std.