Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 gramů čerstvého droždí
- 200 gramů mléka
- 1 čajová lžička cukru krupice
- 500 gramů hladké mouky
- 2 žloutky
- 1 vrchovatá čajová lžička soli
- 100 gramů másla, rozpuštěného
- 1 vejce, na potření
- mák, nebo hrubá sůl na posypání
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 1492 kJ / 356 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tvarohové housky
1 Std. 50 Min
Bagety
35 min
Bochánky s podmáslím a vlašskými ořechy
1h 15min
Slaninové housky
1h 40min
Jogurtové bulky se sezamem
1 godz. 30 min
Makové bagely
1h 25min
Domácí rohlíky
2h 35min
Pivní chléb
3h 40min
Loupáky
3h 25min
Anglické rohlíky
1h 40min
Loupáky s mákem
1 godz. 30 min
Sýrové rohlíčky s česnekem
1h 40min