Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 gramů čerstvého droždí
- 200 gramů mléka
- 1 čajová lžička cukru krupice
- 500 gramů hladké mouky
- 2 žloutky
- 1 vrchovatá čajová lžička soli
- 100 gramů másla, rozpuštěného
- 1 vejce, na potření
- mák, nebo hrubá sůl na posypání
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 1492 kJ / 356 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bagety
35 Min
Loupáky s mákem
1h 30min
Domácí rohlíky
2h 35min
Chléb
1 Std. 40 Min
Tvarohové housky
1 Std. 50 Min
Jogurtové bulky se sezamem
1h 30min
Sladké máslové houstičky
2hod.
Pivní chléb
3 Std. 40 Min
Chléb se sýrem a bylinkami
2h 45min
Loupáky
3 Std. 25 Min
Toustový chléb se špenátovým pestem
1h 55min
Sýrové rohlíčky s česnekem
1 Std. 40 Min