Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Těsto
- 350 gramů hladké mouky, plus navíc na pomoučení
- 250 gramů másla, změklého
- 1 žloutek
- 200 gramů smetany ke šlehání, min. 33 % tuku
- 1 špetka soli
- 1 polévková lžíce slunečnicového oleje, na potření trubiček
- 1 vejce, na potření kremrolí
Náplň
- 270 gramů krupicového cukru
- 100 gramů bílků, pokojové teploty
- 1 špetka soli
- 1 polévková lžíce moučkového cukru, na posypání
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 1781.6 kJ / 425.8 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 53.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Toustový chléb se zakysanou smetanou
1h 40min
Brynzové halušky
55min
Drožďové knedlíčky
30 min
Chléb se semínky a cibulkou
1 Std. 50 Min
Bramborové spirálky s česnekovým dipem
45 min
Křupavý jogurtový chléb
3h
Punčové řezy
13h
Francouzské croissanty
12 godz.
Mazanec
2 godz. 15 min
Buchty s povidly
2h 20min
Portugalský chléb (Pão de água)
3h 30min
Hraběnčiny řezy
50min