Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 gramů vody
- 20 gramů čerstvého droždí
- 600 gramů hladké mouky, plus navíc na pomoučení
- 2 čajové lžičky soli
- 250 gramů podmáslí
- 1 čajová lžička chlebového koření (opcjonalnie)
-
řepkový olej
lub kokosový olej, na vymazání - voda, na pokapání
- Wartości odżywcze
- na 1 Kompletní recept
- Kalorie
- 9346 kJ / 2236 kcal
- Białko
- 75 g
- Węglowodany
- 446 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 29 g
- Sód
- 2505 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Toustový chléb se zakysanou smetanou
1h 40min
Houskové knedlíky
50min
Chléb se semínky a cibulkou
1h 50 min
Jogurtové bulky se sezamem
1h 30min
Domácí chléb se zákysem
2h 10min
Tradiční chléb se semínky
1h 50 min
Křupavý jogurtový chléb
3h
Domácí rohlíky
2h 35 min
Portugalský chléb (Pão de água)
3h 30min
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2h 10min
Kváskový chléb
16h 30min
Loupáky s mákem
1h 30min