Victoria-Sponge-Cake
TM5 TM6

Victoria-Sponge-Cake

4.2 (17 ocen)

Składniki

Biskuit

  • Butter zum Einfetten
  • 170 g Zucker
  • 3 Eier
  • 170 g Mehl
  • 1 TL Backpulver
  • 1 TL Natron
  • 1 TL Vanilleextrakt (opcjonalnie)

Füllung und Fertigstellung

  • 100 g Konfitüre, nach Geschmack
  • 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
  • 150 g Beeren, gemischt, frisch
  • 1 EL Puderzucker zum Bestäuben

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1683 kJ / 402 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
39 g
Tłuszcz
26 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy