Urządzenia i Akcesoria
Victoria-Sponge-Cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 Stücke
Składniki
Biskuit
-
Butter zum Einfetten
-
Zucker170 g
-
Eier3
-
Mehl170 g
-
Backpulver1 TL
-
Natron1 TL
-
Vanilleextrakt (opcjonalnie)1 TL
Füllung und Fertigstellung
-
Konfitüre nach Geschmack100 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
Beeren, gemischt, frisch150 g
-
Puderzucker zum Bestäuben1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
1683 kJ /
402 kcal
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Damals. Heute. Für immer.
50 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Cookie-Brownies
1 godz. 10 min
Victoria-Sponge-Cake
1 godz. 10 min
Triple-Kokos-Brownies
4 godz.
Oreo®-Cheesecake
4 godz. 20 min
Chocolate Mud Cake
1 godz. 30 min
Schokoladen-Babka mit Pistazien
2 godz. 30 min
Bukarest - Papanasi
45 min
Schoko-Orangen-Brownies
2 godz. 30 min
Carrot Cake
2 godz. 30 min
Schokoladigster Schokokuchen (Death by chocolate)
4 godz.
Peanutbutter-Oatmeal-Cookies
1 godz. 30 min
Banana Bread
1 godz. 50 min