Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fleischfüllung
- 400 g Schweinehackfleisch
- 1 TL Salz
- 15 g Zucker
- ½ TL weißer Pfeffer
- 1 TL Sesamöl
- 15 g Sojasauce
- 50 g Wasser
Teig und Fertigstellung
- 350 g Wasser
- 15 g Zucker
- 1 TL Trockenhefe
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- ½ TL Salz
- 2 EL Öl
- 1 TL schwarzer Sesam
- 15 g Frühlingszwiebel, in feinen Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 640 kJ / 153 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 124 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sushireis
1 Std. 30 Min
Piroschki mit Möhren-Füllung
4 Std. 10 Min
Gemüse-Leber-Torte
1 Std. 50 Min
Gebratene Teigtaschen mit Rindfleischfüllung (牛肉馅饼)
1 Std.
Jiaozi
1 Std. 30 Min
Slow Cooking Hähnchenfleisch-Bällchen und Kartoffeln
2h 10min
Schweinefleisch-Pilaw
50min
Pelmeni mit Meerrettich-Dip
1h 45min
Baozi (gedämpfte Teigtaschen) (包子)
1h 40min
Teigtäschchen mit Zucchini und Geflügelhackfleisch (饺子)
1 Std. 10 Min
Gefüllte Blinis
55 min
Tschebureki
1 Std. 20 Min