Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g Zwiebeln, halbiert
- 700 g Kartoffeln, in Stücken
- 3 Eier
- 2 EL Olivenöl und mehr zum Braten
- 1 EL Essig
- 1 Bund Petersilie, abgezupft
- 1 TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 1 TL Minze, getrocknet
- 50 g Paniermehl
- 1000 g Hackfleisch, gemischt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1396 kJ / 334 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butterreis mit Fadennudeln - Şehriyeli Pirinç Pilavı
50 Min
Walnusssuppe mit Hühnchen - Tavuk Etli Ceviz Çorbası
1ωρ. 15 λεπτ.
Schnelle Thunfisch-Pizza
1 Std.
Frauenschenkel-Köfte - Kadınbudu Köfte
50 Min
Weinblätter mit Rinderhack und Zitronensauce - Limon Soslu Etli Sarma
2 godz.
Lammgulasch mit Paprika - Tas Kebap
1ωρ. 10 λεπτ.
Kleine Köfte in Brühe - Sulu Köfte
1 Std.
Nudelsäckchen mit Joghurtsauce - Mantı
1 godz. 45 min
Tatar-Köfte mit Granatapfel-Dip - Çiğ Köfte ve Narekşili Sos
35 Min
Schwarzmeer-Fondue - Muhlama
20 dk
Poğaça - türkische Teigtaschen
2 godz. 40 min
Köfte Adana-Art mit Zwiebelsalat - Adana Köfte ve Soğan Salatası
35 Min