Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 170 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra to grease
- 170 g caster sugar
- 3 eggs
- 170 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 1 tsp natural vanilla extract (optional)
Filling
- 100 g jam (strawberry or raspberry - see Tip)
- 200 g pouring (whipping) cream
- 125 g fresh raspberries
- 1 tbsp icing sugar, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1565.5 kJ / 374.2 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.8 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 396.3 mg
Alternatywne przepisy
Classic christmas fruit mince
1 Std. 10 Min
Tropical upside down pineapple cake
1 Std. 10 Min
Rhubarb crumble
45min
Basic muffin mix
30 Min
Buttercream icing
5min
Christmas mince pies
1 Std. 40 Min
Chocolate butter cream
10 Min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15 dk
Scones
30 Min
Classic Flapjack
55min
Victoria Sponge
1 Std. 10 Min
Raspberry and Apple Crumble
1 Std. 5 Min