Victoria sponge cake
TM6 TM5 TM31

Victoria sponge cake

4.1 (84 oceny)

Składniki

Sponge

  • 170 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra to grease
  • 170 g caster sugar
  • 3 eggs
  • 170 g self-raising flour
  • 1 tsp baking powder
  • 1 tsp bicarbonate of soda
  • 1 tsp natural vanilla extract (optional)

Filling

  • 100 g jam (strawberry or raspberry - see Tip)
  • 200 g pouring (whipping) cream
  • 125 g fresh raspberries
  • 1 tbsp icing sugar, to dust

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1565.5 kJ / 374.2 kcal
Białko
4.1 g
Węglowodany
39.2 g
Tłuszcz
22.7 g
Tłuszcz nasycony
13.8 g
Błonnik
1.4 g
Sód
396.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy