Urządzenia i Akcesoria
Victoria sponge cake
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 portions
Składniki
Sponge
-
unsalted butter cut into pieces, plus extra to grease170 g
-
caster sugar170 g
-
eggs3
-
self-raising flour170 g
-
baking powder1 tsp
-
bicarbonate of soda1 tsp
-
natural vanilla extract (optional)1 tsp
Filling
-
jam (strawberry or raspberry - see Tip)100 g
-
pouring (whipping) cream (see Tips)200 g
-
fresh raspberries125 g
-
icing sugar to dust1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
396.3 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
1565.5 kJ /
374.2 kcal
Tłuszcz
22.7 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
13.8 g
Węglowodany
39.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Christmas mince pies
1 godz. 40 min
Chocolate butter cream
10 min
Icing sugar
10 min
Butterfly Cakes
1 godz.
Shortbread
1 godz.
Coffee and Walnut Cake
1 godz. 10 min
Classic Flapjack
55 min
Victoria Sponge
1 godz. 10 min
Scones
30 min
Lemon Drizzle Cake
1 godz. 30 min
Easy Chocolate Cake
1 godz. 15 min
Raspberry and Apple Crumble
1 godz. 5 min