Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Zucker
- 6 Eidotter
- 400 g Milch, 3,6% Fett
- 375 g Schlagobers, 36% Fett
- 300 g Ziegenfrischkäse
- ½ TL Salz
- 150 g Weizenmehl, glatt
-
75
g Butter, weich, in Stücken
lub 75 g natives Olivenöl extra - 30 - 40 g Wasser, kalt
- 10 g Balsamico-Essig
- 1 EL Sesamsamen
- 250 g Rote Rüben, gekocht, in Stücken (2 cm)
- 120 g Wasser
- 30 g Zitronensaft, frisch gepresst
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2285 kJ / 546 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 391 mg
Alternatywne przepisy
Kapern-Ei Aufstrich
25 min
Bananenkaramell-schnecken
1 godz. 50 min
Kürbiskernpesto
30 Min
Gorgonzolamousse mit Balsamicozwetschken
1h 10min
Cookies and Cream Eis
8h
Haselnuss-Nougat-Eis
9 godz. 30 min
Kernölmayonnaise
10 min
Gorgonzola-Aufstrich
5 min
Weißes Schokoladeneis
9 godz. 30 min
Frozen Yoghurt im Keksschüsserl
2h 10min
Aioli (ohne Ei)
10 min
Schneller Schokokuchen mit weichem Kern
30 Min