Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Basmati-Reis, weiß
- 20 g Olivenöl
- 200 g Zwiebeln, in Spalten
- 2 Knoblauchzehen, in Scheiben
- 150 g rote Paprika, in Würfeln (1 cm)
- 50 g Karotten, in Würfeln (1 cm)
- 200 g Tomaten, in Stücken (2 cm)
- 30 g Tomatenmark
- ½ TL Salz
- 3 TL Paprikapulver, edelsüß
- ¼ TL Chili, gemahlen
- 2 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
- 100 g Ajvar, mittelscharf
- 700 g Wasser
- 80 g Erbsen, tiefgekühlt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1502 kJ / 359 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 259 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jägersauce mit Knödel
50 min
Erdäpfelgulasch mit Würstchen (XXL)
1 godz. 30 min
Türkischer Reis
45 min
One Pot Spaghetti all`arrabbiata
30 min
Menü: Leichte Paprikacremesuppe, Hendlrouladen mit Gemüse und Petersilerdäpfeln
1h 15min
Tomatensauce (Grundrezept)
1h
Erdäpfelsalat
1h
Gulaschsuppe (XXL)
2h
Faschierte Bällchen in Tomatensauce zu Nudeln
45 min
Mediterraner Tomatenreis
40 min
Paprika-Gulasch mit Wurst
30 min
Italienische Tomatensauce
2u. 5min