Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Leberpfannkuchen
- 600 g Geflügelleber, in Stücken
- 2 Eier
- 50 g Mehl
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 30 g Öl zum Braten
Füllung und Fertigstellung
- 160 g Zwiebeln, geviertelt
- 100 g Möhren, in Scheiben
- 3 Knoblauchzehen
- 40 g Öl
- 85 g Ketchup
- 120 g Mayonnaise (siehe Tipp)
-
10
g Dill, gehackt
lub 10 g frische Kräuter, gemischt, gehackt - 50 g grüne Paprika, in Würfeln (5 mm)
- 50 g rote Paprika, in Würfeln (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1362 kJ / 325 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ucha - Fischsuppe
50min
Napoleon-Torte
8h
Kreppel
1h
Borschtsch mit Rindfleisch
1h 10min
St. Petersburg - Joschiki
2h 55min
Pirog mit Weißkohl-Kräuter-Füllung
2h
Pelmeni mit Meerrettich-Dip
1 godz. 45 min
Gewürzgurken-Suppe (Rassolnik)
1 Std. 20 Min
Khachapuri - georgische Käse-Ei-Brote
2h
Oladji – kleine Buchweizenpfannkuchen
30 min
Gefüllte Blinis
55min
Tschebureki
1 Std. 20 Min