Khachapuri - georgische Käse-Ei-Brote

Khachapuri - georgische Käse-Ei-Brote

4.3 97 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
4 Stück

Składniki

Teig
  • Wasser
    100 g
  • Milch
    150 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Zucker
    ½ TL
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    500 g
  • Salz
    1 TL
  • Öl
    60 g
Füllung und Fertigstellung
  • Feta in Stücken
    200 g
  • Mozzarella (125 g), gut abgetropft, geviertelt
    1 Kugel
  • Frischkäse
    150 - 200 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Öl zum Einfetten
  • Eigelb verquirlt
    1
  • Eier
    4
  • Petersilie gehackt, zum Bestreuen
    5 Stängel

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 1079 kcal / 4513 kJ
Białko 39 g
Tłuszcz 56 g
Węglowodany 105 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 24 g
Sód 1775 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...