Urządzenia i Akcesoria
Püfferchen mit Beeren und Crème fraîche
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 45 min
50 Stück
Składniki
Püfferchen
-
Butter weich, in Stücken100 g
-
Mehl450 g
-
Zucker180 g
-
Natron2 TL
-
1000 g SchwedenmilchKefir1000 g
-
Eier3
-
Öl für die Pfanne
Beerensauce
-
500 g Beeren, gemischt, TKBeeren, gemischt, frisch500 g
-
Beerenkonfitüre300 g
Creme
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
Saure Sahne200 g
-
Crème fraîche200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
2 g
Kalorie
621 kJ /
148 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Feste feiern
109 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Watruschki
1 h 40 min
Hefe-Pfannkuchen (Plinsen)
1 h 30 min
Tschebureki
1 h 20 min
Piroschki mit Möhren-Füllung
4 h 10 min
Oliviersalat
3 h
Pirog mit Weißkohl-Kräuter-Füllung
2 h
Oladji – kleine Buchweizenpfannkuchen
30 min
St. Petersburg - Joschiki
2 h 55 min
Kreppel
1 h
Gefüllte Blinis
55 min
Crêpes à l'orange
1 h
Pelmeni mit Meerrettich-Dip
1 h 45 min