![Püfferchen mit Beeren und Crème fraîche Püfferchen mit Beeren und Crème fraîche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FACAB231-3A4D-450B-88AA-57D2106F2FDC/Derivates/D273B7BE-14EC-4A9B-A6B5-F66AE5A038BE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Püfferchen
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 450 g Mehl
- 180 g Zucker
- 2 TL Natron
-
1000
g Kefir
lub 1000 g Schwedenmilch - 3 Eier
- Öl für die Pfanne
Beerensauce
-
500
g Beeren, gemischt, frisch
lub 500 g Beeren, gemischt, TK - 300 g Beerenkonfitüre
Creme
- 200 g Sahne
- 200 g Saure Sahne
- 200 g Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 621 kJ / 148 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Borschtsch mit Rindfleisch
1h 10min
Hennenknödel-Suppe
1 godz.
Watruschki
1h 40 min.
Pirog mit Weißkohl-Kräuter-Füllung
2 Std.
Piroschki mit Möhren-Füllung
4h 10 min.
Tschebureki
1h 20 min.
St. Petersburg - Joschiki
2sa 55 dk
Gefüllte Blinis
55min
Pelmeni mit Meerrettich-Dip
1h 45min
Oladji – kleine Buchweizenpfannkuchen
30 min.
Kreppel
1 godz.
Crêpes à l'orange
1 godz.