Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 汤匙 味醂
- 2 汤匙 日式酱油
- ¼ 茶匙 鲣鱼粉, 如:烹大师调味粉
- 10 克 姜, 切成姜丝
- 2 根 芹菜, 取梗,切段
- 2 根 葱, 切丝
- 2 朵 干香菇, 泡软切丝
- 30 克 洋葱, 切丝
- 6 颗 樱桃番茄, 切半
- 2 片 去皮鲑鱼鱼排, (每片约200克,厚度约2厘米)
- 700 克 水, 蒸煮用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1180 kJ / 282 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.8 g