Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 克 油
- 6 朵 干香菇, 水发后沥干,切丝,约100克
- 100 克 胡萝卜, 去皮切丝
- 200 克 卷心菜, 切丝
- 150 克 杏鲍菇, 切丝
- 50 克 酱油膏
- 10 克 乌醋
- 1 茶匙 盐
- 2 小撮 白胡椒粉
- 1 茶匙 糖
- 400 克 水, 可依情况调整水量
- 300 克 米粉, 台湾米粉,冲洗后静置一段时间会变软,再剪成2-3段
- 60 克 芹菜, 切末
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1606 kJ / 383 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 78.6 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Błonnik
- 12 g