Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

猪肉大葱水饺
TM6 TM5

猪肉大葱水饺

4.9 (8 ocen)

Składniki

饺子皮面团

  • 320 克 中筋面粉
  • 160 克 水

内馅

  • 400 克 去皮五花肉 ,切块,提前冷冻约60分钟,确保肉块呈现微冷冻变硬的状态
  • 200 克 大葱 ,只取葱白,切段
  • 5 克 盐 (约1茶匙)
  • 10 克 蚝油
  • 10 克 生抽
  • 10 克 糖
  • 5 克 十三香粉 (约1汤匙) (opcjonalnie)

煮水饺

  • 1700 克 水

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1828.8 kJ / 437.5 kcal
Białko
15.9 g
Węglowodany
45.1 g
Tłuszcz
21.2 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Błonnik
1.7 g
Sód
526.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy