Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
饺子皮面团
- 320 克 中筋面粉
- 160 克 水
内馅
- 400 克 去皮五花肉 ,切块,提前冷冻约60分钟,确保肉块呈现微冷冻变硬的状态
- 200 克 大葱 ,只取葱白,切段
- 5 克 盐 (约1茶匙)
- 10 克 蚝油
- 10 克 生抽
- 10 克 糖
- 5 克 十三香粉 (约1汤匙) (opcjonalnie)
煮水饺
- 1700 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1828.8 kJ / 437.5 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 45.1 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 526.3 mg