Spargeln mit Kartoffeln und Joghurthollandaise

Spargeln mit Kartoffeln und Joghurthollandaise

4.9 84 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

Spargeln mit Kartoffeln
  • Wasser
    600 g
  • Salz
    1 TL
  • Zucker
    1 Prise
  • Butter (opcjonalnie)
    5 g
  • Frühkartoffeln klein (siehe Tipp)
    650 g
    650 g Kartoffeln, festkochend, in Stücken (2 cm)
  • weisse Spargeln vom Kopf abwärts geschält und holzige Enden abgeschitten
    1000 - 1500 g
Joghurthollandaise
  • Butter in Stücken
    150 g
  • griechisches Joghurt (ca. 10% Fett)
    180 - 200 g
  • Eier
    2
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
  • Cayennepfeffer, gemahlen
    1 Prise
  • Senf
    ¼ TL
  • Zitronensaft
    2 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 546 kcal / 2288 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 24 g
Sód 672 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...