Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
桃味球形慕斯
- 3 片 吉利丁片 ,一片約5克
- 120 克 鮮奶油 (脂肪含量約30-40%) ,冷藏
- 6 顆 甜桃 ,去皮去核,取果肉切塊
- 30 克 細砂糖
粉紅巧克力淋面
- 20 克 吉利丁粉
- 180 克 水
- 200 克 細砂糖
- 200 克 葡萄糖漿
- 140 克 煉乳
- 200 克 白巧克力
- 食用色素 適量,選用紅色(或依照實際需要顏色添加)
組裝
- 原味餅乾 ,裝飾用
- Wartości odżywcze
- na 1 塊
- Kalorie
- 1018.1 kJ / 243.6 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 38.9 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.1 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 41.2 mg