Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 100 g de agua
- 80 g de vino blanco
- 60 g de manteca de cerdo
- 25 g de aceite de oliva extra virgen
- 10 g de levadura seca
- 1 pizca de azúcar
- 500 g de harina de trigo
- 2 huevos
- 10 g de sal
Carne marinada
- 600 g de lomo de cerdo, en rebanadas (aprox. 2 cm de grosor, 5 cm x 5 cm)
- 250 g de agua
- 1 cdita de sal
- 1 cdita de paprika
- ½ cdita de pimienta negra molida
Huevos
- 4 huevos
- agua, para llenar hasta la marca de 1 l
Montaje
- 150 - 200 g de chorizo, en rebanadas (0,5 cm)
- 100 g de jamón Ibérico, en rebanadas
- 1 yema de huevo, batida, para barnizar
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1118.2 kJ / 267.3 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 261.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema pastelera
10min
Crema pastelera TM6
15min
Mermelada de cebolla y tocino
40 min
Mojito negro
10min
Filete en Sousvide con Gravy de champiñones y mantequilla de hierbas
55 min
Cookie cheesecakes
1 Std. 40 Min
Jugo de carne, empanadas y chimichurri (Black Diamond)
2h
Helado marmolado de vainilla, café y chocolate
12h
Choux y eclairs
1h 30min
Entraña de ternera con chimichurri (Hestan Cue™)
30 min
Croquetas de jamón serrano
10 Std.
Flan de queso crema
4h