Hornazo

Hornazo

4.7 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
20 piezas

Składniki

Masa
  • 100 g de agua
  • 80 g de vino blanco
  • 60 g de manteca de cerdo
  • 25 g de aceite de oliva extra virgen
  • 10 g de levadura seca
  • 1 pizca de azúcar
  • 500 g de harina de trigo
  • 2 huevos
  • 10 g de sal
Carne marinada
  • 600 g de lomo de cerdo en rebanadas (aprox. 2 cm de grosor, 5 cm x 5 cm)
  • 250 g de agua
  • 1 cdita de sal
  • 1 cdita de paprika
  • ½ cdita de pimienta negra molida
Huevos
  • 4 huevos
  • agua para llenar hasta la marca de 1 l
Montaje
  • 150 - 200 g de chorizo en rebanadas (0,5 cm)
  • 100 g de jamón Ibérico en rebanadas
  • 1 yema de huevo batida, para barnizar

Wartości odżywcze na 1 pieza

Kalorie 267.3 kcal / 1118.2 kJ
Białko 13.9 g
Tłuszcz 13.7 g
Węglowodany 20.3 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Sód 261.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...