Wersje kompatybilne
Milchreis mit Zwetschgenkompott
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Milchreis
- 1 Vanilleschote
- ½ TL Zucker
- 1 Prise Salz
- 1000 g Milch
- 220 g Milchreis
Zwetschkenkompott
- 800 g Zwetschgen, frisch oder Tk aufgetaut, halbiert und entsteint
- 60 g Wasser
- 60 g Gelierzucker 2:1
- ¼ Zimt, gemahlen (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 2116 kJ / 505.7 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 94.5 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 145.6 mg
Alternatywne przepisy
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4 Std. 50 Min
Zwetschgen-Konfitüre auf Vorrat
55 min
Lauch-Polenta mit Marroni-Topping (2 Portionen)
50 min
Apfelwähe
1h 15min
Forellen mit Gemüsereis
45 min
Aprikosen-Konfitüre auf Vorrat
55 min
6-Strang-Butterzopf
2 Std. 35 Min
Menü: Spinatrisotto mit Karotten-Apfel-Salat
40 min
Griessköpfli
1h 15min
Aprikosenwähe
1 Std. 10 Min
Berner Zopf
1h 45min
Kartoffelstock nature
55 min