Wersje kompatybilne
Seared Scallops with Carrot and Ginger Sauce (Hestan Cue™) Metric
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Carrot and Ginger Sauce
- 2 ½ cm ginger, fresh, in pieces
- 1 stalk lemon grass, fresh, in pieces (2.5 cm)
- 1 serrano pepper, deseeded, in pieces
- 1 shallot, quartered
- 1 garlic clove
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 lemon, thin peel only, no white pith
- 10 fresh cilantro leaves
- 10 fresh mint leaves
- 225 g carrot juice
- 115 g coconut milk, canned
- 60 g white wine
- ½ tsp lime juice
- ½ tsp kosher salt, Diamond Crystal®
Seared Scallops
-
12
Atlantic deep-sea scallops, fresh, designation U10
lub 12 scallops, large or jumbo, previously frozen - kosher salt, Diamond Crystal®, to taste
-
1
tbsp oil, e.g. grapeseed, vegetable or canola, as needed
lub 1 tbsp butter, unsalted, as needed - 2 garlic cloves, crushed, skin on
- 2 sprigs thyme, fresh, leaves only (opcjonalnie)
- fleur de sel, as needed
- 10 fresh cilantro leaves, to garnish
- 1 lime, cut into wedges
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 929 kJ / 222 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 801 mg
Alternatywne przepisy
Halibut and Potatoes with Tomato Sauce
50min
Pineapple and Orange Glazed Ham
Brak ocen
Shrimp and Crab Stack
25 Min
Mixed Paella (Hestan Cue™) Metric
40min
Chinese Blistered Green Beans (Hestan Cue™) Metric
25 Min
Seared Scallops with Carrot and Ginger Sauce (Hestan Cue™)
40min
Sautéing 8.5 oz Shallots
20 Min
Hollandaise sauce
15 Min
Veal in tuna sauce
Brak ocen
Creamy pea soup
40min
Chicken with red peppers
1 godz. 5 min
Gochujang seafood risotto
1 Std.