Wersje kompatybilne
Crispy Eggplant with Tomato Basil Sauce (Hestan Cue™) Metric
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tomato Basil Sauce
- 2 garlic cloves
- 30 g extra virgin olive oil
- ½ tsp red pepper flakes, dried
- 795 g crushed tomatoes, canned (approx. 1 can)
- 1 tsp kosher salt, Diamond Crystal®
Crispy Eggplant
- 1 eggplant, medium-sized (395-450 g)
- kosher salt, Diamond Crystal®, as needed to sprinkle
- 225 g oil, e.g. grapeseed, vegetable or canola, as needed, to fry
- 60 g all purpose white flour
- 115 g panko breadcrumbs
- 15 g garlic powder
- 15 g onion powder
- 15 g paprika
- 3 eggs, large
- 20 basil leaves, fresh, thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1368 kJ / 327 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 12 g
- Sód
- 1220 mg
Alternatywne przepisy
Pink Breakfast Bowls with Berries
15 min
Pink Barley Tabbouleh with Pistachios
40min
Sicilian prawn salad
40min
Miso fish with green beans and chickpea puree
3 Std.
Pizza Margherita
2 Std. 10 Min
Eggs in Falafel coating with yoghurt sauce
Brak ocen
Baked Fish with Shrimp, Vegetables and Basmati Rice (Ben) Metric
1 godz.
Preserved lemon and desert vegetable medfouna
5h 50min
Scroll bundt cake
2 godz. 40 min
Strawberry, Pineapple Shrimp Cocktail
50 min
Bulghur and lentil soup
1 godz.
Pasta Fagioli Soup
40min