Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sauce
- 2 ½ cm ginger, fresh, peeled, in pieces
- 1 garlic clove
- 85 g onions, in pieces
- 15 g oil, e.g. grapeseed, vegetable or canola
- 1 tsp curry powder, yellow
- 1 serrano pepper, deseeded and finely chopped
- 10 fresh cilantro leaves
- 225 g coconut milk, canned
- 115 g canned crushed tomatoes
- 1 tsp lemon juice
Prawns Tikka Masala
- 20 prawns, raw, peeled, deveined
- ½ tsp kosher salt, Diamond Crystal®, to taste
- 2 tbsp oil e.g. grapeseed, vegetable or canola
- 25 fresh cilantro leaves (opcjonalnie)
- 2 radishes, red, thinly sliced (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 748 kJ / 178.8 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 713.5 mg
Alternatywne przepisy
Peruvian roast chicken with green sauce and avocado salad (MEATER+®)
10 Std. 30 Min
Thai Green Curry Chicken
30 Min
Lemongrass Chicken Soup
50min
Ginger Garlic Paste
10 min
Fish stew with cassava flour (Muzongué com musseque)
Brak ocen
Sea Bass with Miso Butter, Mashed Potatoes and Beans
50min
Spaghetti with Mussels and Tiramisu Dip
30 Min
Asian vegetable soup with tofu
1 Std. 30 Min
Baked Fish with Shrimp, Vegetables and Basmati Rice (Ben) Metric
1 Std.
Fragrant Coconut Fish Soup with Sweet Potato
45min
Peeler Mashed Potatoes
35 Min
Fragrant Chicken Curry
1 Std.