Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 85 g red bell peppers, in pieces
- 85 g green peppers, in pieces
- 45 g extra virgin olive oil
- 115 g chicken thighs, skinless, boneless, cut into pieces
- 16 squid rings, raw
- 100 g canned crushed tomatoes
- 1 pinch saffron threads (opcjonalnie)
- ½ tsp kosher salt, Diamond Crystal®
- 1 pinch ground paprika
- 500 g fish broth
- 8 mussels, fresh, cleaned and debearded
- 4 prawns, raw, large, unpeeled
- 16 clams, fresh, cleaned
- 200 g rice, short-grain
- 2 lemons, in wedges, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2715 kJ / 649 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 911 mg
Alternatywne przepisy
Blue Mussels with Herbed Cream Sauce
30 min
Kabocha Squash Dumplings in Dashi Broth (Matthew Kenney) Metric
Brak ocen
Prawns Tikka Masala (Hestan Cue™) Metric
40 min
Antonio Bachour: Passion Fruit Fondue with Brioche and Tropical Fruit (Metric)
4h 30min
Smoky tuna tartare (Sergio Perera)
30 min
Soft Cake with Salted Caramel
1h 40min
Salmon and Leek Parcel with Rice
1h
Lotus Leaf Glutinous Rice
1h 35min
Natillas
1h
Moroccan-style Baked Fish Tagine with Date Couscous
1h
Couscous with chicken, lamb and spicy sausages
1hod. 10min
Strawberry Top Infused Water
1h 5min