Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Mandelstifte
- 4 Scheiben Hefezopf à ca. 1,5 cm dick (ca. 50-60 g pro Scheibe)
- 3 Eier
- 120 Milch
- 20 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 30 g Butterschmalz (z. B. Butaris)
- Puderzucker zum Bestäuben
- Beeren, gemischt, frisch zum Bestreuen
- Pflaumenmus zum Servieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3355 kJ / 802 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 85 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grießschnitten mit Mohnzucker
2h
Ofenschlupfer
1h 5min
Schupfnudeln mit Karamellsauce und Äpfeln
40min
Pannukakku (finnischer Ofenpfannkuchen)
1 Std. 10 Min
Limetten-Milchreis-Tarte
3 Std.
Mandel-Grieß-Auflauf mit Orangensauce
1h 30min
Milch-Couscous mit Zucker und Zimt
10min
Pfannkuchen mit Milch-Schokoladen-Riegel
30min
Kirschenmichel
1h
Arme Ritter
20min
Bananenwaffeln mit Schokoladensauce
30min
Quark-Schmarrn aus dem Raclettepfännchen
20min