Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Mandelstifte
- 4 Scheiben Hefezopf à ca. 1,5 cm dick (ca. 50-60 g pro Scheibe)
- 3 Eier
- 120 Milch
- 20 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 30 g Butterschmalz (z. B. Butaris)
- Puderzucker zum Bestäuben
- Beeren, gemischt, frisch zum Bestreuen
- Pflaumenmus zum Servieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3355 kJ / 802 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 85 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hefe-Pfannkuchen (Plinsen)
1 godz. 30 min
Bratapfelpfännchen
15 min
Vanille-Buchteln mit Mirabellen
2 Std.
Apple-Crumble-Pizza
1 Std. 20 Min
Schupfnudeln mit Vanillesauce
1 Std.
Blini mit Paprikaragout
2 Std.
Stockbrot schwarz-weiß
1 Std. 40 Min
Hefe-Schoko-Klößchen mit Kirschsauce
1 godz. 30 min
Pannukakku (finnischer Ofenpfannkuchen)
1 godz. 10 min
Arme Ritter
20 min
Palatschinken mit Nougatfüllung
40 min
Erdbeer-Himbeer-Joghurt-Pops
8h 20 min