Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 只 新鲜泥蟹 (约600克),洗净
- 2 汤匙 绍兴花雕酒
- 2 公分 新鲜姜 ,切成8片
- 1 小支 青葱 ,切成4公分长
- 50 克 小红葱
- 30 克 食油
- 15 克 虾米 ,洗净
- 1 片 香蕉叶 ,剪成圆形片(直径18公分)
- 4 朵 干香菇 ,浸软,去蒂,挤干,切丁
- 100 克 腊肠 ,去衣,切丁
- 450 克 糯米 ,洗净
- 1 ½ 茶匙 酱青
- ¼ 茶匙 黑酱油
- 1 茶匙 糖
- ¾ 茶匙 盐
- 1000 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2606 kJ / 623 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 99 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 732 mg