螃蟹糯米饭
TM6 TM5

螃蟹糯米饭

4.0 (1 ocena)

Składniki

  • 2 只 新鲜泥蟹 (约600克),洗净
  • 2 汤匙 绍兴花雕酒
  • 2 公分 新鲜姜 ,切成8片
  • 1 小支 青葱 ,切成4公分长
  • 50 克 小红葱
  • 30 克 食油
  • 15 克 虾米 ,洗净
  • 1 片 香蕉叶 ,剪成圆形片(直径18公分)
  • 4 朵 干香菇 ,浸软,去蒂,挤干,切丁
  • 100 克 腊肠 ,去衣,切丁
  • 450 克 糯米 ,洗净
  • 1 ½ 茶匙 酱青
  • ¼ 茶匙 黑酱油
  • 1 茶匙 糖
  • ¾ 茶匙 盐
  • 1000 克 水

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2606 kJ / 623 kcal
Białko
14 g
Węglowodany
99 g
Tłuszcz
16 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Błonnik
4 g
Sód
732 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy